pondělí 21. dubna 2008

Cesta na jih Francie

Pečlivě jsme si naplánovali naši 9 denní výpravu, zarezervovali pokoje v hotelech Formule 1 po naší trase a vyjeli jsme s myšlenkou na to, co jsme všechno zapomněli a s nadějí, že to všechno dobře dopadne. Síť hotelů Formule 1 je po celé Francii a různě jinde v Evropě, pokoj pro 3 stojí kolem 30 eur a je to všude stejný standard. Byla to pro nás nejlevnější možnost, spali jsme 4 v 3-lůžkovém pokoji, což nakonec nebyl problém, jen jsme se museli ve stísněném prostoru trochu uskromnit. Byli jsme 4: tři Češky (Katka, Verča, já) a jeden Němec Tilo. Jeli jsme naším autem Felicia, jinak přezdívaném Beruška. V řízení jsme se střídali, takže to byla pohoda. Vyjeli jsme z Metz a první zástávkou na naší trase byl Lyon, pak jsme to vzali přes Grenoble a Alpy. Viděli jsme prakticky všechna důležitá a turisticky zajímavá místa Azurového pobřeží: Monako, Nice, Cannes, Antibes, St. Tropez, Marseilles, Aix-en-Provence, národní park Camargue, Arles, Nimes, Montpellier, Pont du Gard a Avignon.
Hlavním požadavkem nás všech bylo samozřejmě, abychom toho viděli co nejvíce a aby to stálo co nejméně. Nejvíce stál benzín, poplatky za dálnice (tomu jsme se snažili vyvarovat jak to jen šlo), parkovné ve městech, ubytování nás vyšlo celkem levně. Vybaveni turistickými příručkami a mapami jsme si s orientací poradili celkem dobře. Samozřejmě, že bez sem tam nějakého zabloudění se to neobešlo, ale nakonec jsme vždycky dorazili na správné místo. Francie je země kruhových obězdů, je to celkem napalici, ale má to i své výhody. Když nevíte, kam přesně odbočit, tak prostě kroužíte než se rozhodnete a když už jste odbočili špatně, tak jistě brzy potkáte další kruhový obězd, kde to budete moci obrátit. Samozřejmě je to taky asi bezpečnější.
Takto jsme strávili více než týden z našich 2 týdenních prázdnin. Celkově se akce fakt povedla. Teď budu muset zbytek času věnovat přípravě na zkoušky.
Tak díky, že to čtete a mějte se fajn!

Před odjezdem, na fotce chybí jen Katka(fotící)

Lyon

Bazilika Notre Dame v Lyonu

Přejezd přes Alpy (snažili jsme se tak vyvarovat dálničním poplatkům, trvalo to sice déle, ale máme zato estetický zážitek)

Kdo by řekl, že mám stejnou dlaň jako Sharon Stone (v Cannes)

Cannes

Cannes

Přístav v Cannes-lodě milionářů, hlavní budova, kde se pořádá filmový festival v Cannes

Antibes

Nice

Výstraha jak má turista vypadat a co musí mít na sobě-v Monaku nesmíte chodit nahoře bez, v plavkách a bosí

Monako

Ne prosím, to není značka kudy mají směřovat lidé s úchylkou, neboli deviací. To je značka pro "objížďku pro chodce"

St. Tropez - četnická stanice

St. Tropez - pohled na záliv a hory

Koupeme se v Le Lavandou (vydrželi jsme ve vodě asi 2 minuty), kolemjdoucí se na nás koukali jako na totální magory

Marseilles

Národní park Camargue...rozbouřené moře

Camargue - známý pro chov Camargueských koní a černých býků

Camargue

Arles...městečko, kde žil a tvořil Van Gogh

Montpellier

Nimes - aréna, kde se stále pořádají býčí zápasy

Pont du Gard...akvadukt

Avignon...známý avignonský most, který končí v půlce řeky

Avignon...papežský palác

Žádné komentáře: